Bilgi ve Rezervasyon 0 530 973 63 92 Whatsapp Ýçin Týkla ! ;                       
Green Termal Otel Green Termal Otel - Hakkýmýzda Green Termal Otel - Odalar Green Termal Otel - Banyolar Green Termal Otel - Restaurant Green Termal Otel - Toplantý Odasý Green Termal Otel - Aktiviteler Green Termal Otel - Galeri Green Termal Otel - Ýletiþim
Baþlýksýz Belge

 

Marmara Bölgesi'nde yer alan Yalova ilimize baÄŸlı TERMAL ilçesi, nüfusu (2516) ve yüzölçümü (43 km²) bakımından ülkemizin en küçük,buna karşılık eÅŸsiz doÄŸası,tarih kökleri,doÄŸal ÅŸifa kaynakları,turizm potansiyeli ve dolayısıyla ziyaretçi sayısı bakımından en önde gelen yerleÅŸim yerlerindendir.
4000 yıllık bir tarihe sahip olan TERMAL , eski Yunan,Roma,Bizans,Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerine ev sahipliÄŸi yapmış;Cumhuriyet'in ilk yıllarında Atatürk'ün bizzat yönlendiriciliÄŸinde , dünya çapında örnek oluÅŸturacak bir 'su ÅŸehri' olarak imar ve inÅŸa edilmiÅŸtir.


TERMAL ,özellikle Türkiye ve dünyaca tanınan kaplıcaların,aynı zamanda %95 'i orman ve doÄŸal güzelliklerle kaplı arazisi ve bin yıllara raÄŸmen ayakta kalan tarihi ile yurt içinden ve yurtdışından ziyaretçilerin ilgisini uzun yıllardır çekmeyi baÅŸarabilmiÅŸtir. TERMAL saÄŸlık,spor,doÄŸa,tarih ve kültür turizmi için gerçek bir buluÅŸma noktasıdır.

TERMAL'de hizmet çeÅŸitliliÄŸi sunan doÄŸal ve fiziki altyapı mevcuttur. ÖrneÄŸin Gökçe Barajı, SudüÅŸen Åželalesi, FiFA onaylı futbol sahası , spor kampları için ideal doÄŸal kros ve gezinme alanları bunlar arasındadır.

TERMAL'de özel ilgi ve bilim alanlarına dönük mekanlar da mevcuttur. Bunlar arasında Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde ,Homerous'un Ä°lyada'sında ,Eski Yunan mitolojisi efsanelerinde ,Karagöz'ün serüvenlerinde anlatılan yerler,tüm dönemlere ait arkeolojik bulgu tarihi kalıntı alanları,çevredeki kırsal ve ormanlık alanlar sayılabilir.

TERMAL kamu hizmetlerine eriÅŸimin kolaylaÅŸtırılması bakımından 1992'de belde, 1994'te Belediye,1995'te ilçe statüsüne alınmıştır.TERMAL, Ä°stanbul-Marmara Bölgesi baÅŸta olmak üzere ülke içinden ve dışından ,her türlü eriÅŸim ve ulaşım kolaylığına sahiptir;ülkemizin üç büyük iline(Ä°stanbul,Bursa,Kocaeli)sadece birer saat,Yalova iline ise sadece 12 km. uzaklıkta bulunmaktadır. 


Baþlýksýz Belge
Odalar
- Standart Oda
- Suit Oda
- Apart Oda
Green Termal
Yalova Termal
Termal - Sýcak Su
Anasayfa / Hakkýmýzda / Odalar / Banyolar / Restaurant /  Toplantý Salonu

Aktiviteler / Galeri / Lobby - Fitness Center - Green Bar / Ziyaretçi Defteri / Ýletiþim
Sosyal Aðlar :    Facebook   Twitter  
copyright © 2013 Tüm Haklarý Gizlidir